Barion Pixel
0

Nincs termék a kosaradban

Ingyenes szállítás 35.000 Ft felett

Mi a különbség a Tronsmart Onyx Apex és Tronsmart Apollo Air fülhallgatók között?

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum.

Unboxing videó

Első benyomás: az új fiúk a blokkon

Magyarországon egy eddig ismeretlen, a Tronsmart márka jelent meg nemrég, aminek két fülhallgatóját fogjuk most részletesen szemügyre venni: az Onyx Apex-et és az Apollo Air-t. Ezek igazi “ifjú titánok” a piacon, akik bizony helyet követelnek maguknak, hiszen bőven teljesítenek minden olyan szempontot, ami elvárható tőlük ebben az árkategóriában.

Tronsmart Onyx Apex vs Tronsmart Apollo Air

A két tesztelt típus között az első és legszembetűnőbb különbség a színük: az Onyx Apex fekete, az Apollo Air pedig fehér (bár abból is elérhető fekete változat) és kb 40%-kal kerül többe, mint az Onyx Apex.

De megéri-e a drágább Apollo Air-t választani?

Alapvetően a két fülhallgató célja és funkciója azonos: minőségi zenehallgatást biztosít hosszú üzemidő mellett, de néhány paraméterben túlmutat az Apollo Air a kedvezőbb árú testvérén.

Egyértelműen hangosabb és telefonálás közben is valamivel tisztább hangot közvetít hála a 6 db beépített mikrofonnak, de ezek egyike sem feltűnő különbség. Szintén hatékonyabb a zajszűrése is, ami miatt még hangosabbnak érződik ez a füles. 

Érdekes azonban, hogy annak ellenére, hogy ez a drágábbik változat, az Apollo Air tokjának a fedele “lötyög”, míg az Onyx Apex teteje sokkal jobb minőségérzetet ad és 4 apró töltöttségi állapot jelző leddel is ellátott szemben az Apollo Air egyetlen ledjével.

Mindkét fülhallgató használata rendkívül könnyű és kényelmes, az automatikus csatlakozás, kikapcsolás, érintésvezérlés miatt nagyon felhasználóbarátok ezek a termékek. Például Bluetooth 5.2-vel automatikusan csatlakoznak a telefonunkhoz, ha kivesszük a tokból és lecsatlakoznak, ha visszatesszük őket.

A fülhallgatót finoman “kopogtatva” lehet hangosítani és halkítani is, megállítani és elindítani a zenét, illetve a zajszűrőt ki-be kapcsolni. Ezek a funkciók például edzés, vagy vezetés közben rendkívül praktikusak, sokszor jól jöhet, ha átengedi a fülhallgató a forgalom zaját, biztonságosabb közlekedést tesz lehetővé. 

A Tronsmart Onyx Apex és az Apollo Air is gyorstöltős, vagyis 10 tokban töltött perc után 1 órán keresztül tudunk zenét hallgatni, ami rendkívül jó adat. A feltöltött tokok 20-24 óra lejátszási időhöz elegendő áramot tudnak biztosítani, ami a leghosszabb utazáshoz is elég, hétköznapi használat mellett pedig akár egy hétig is hű társunk lehet kedvenc fülhallgatónk a napi ingázás során.

Végül pedig nem mehetünk el szó nélkül a fülhallgatók kiváló hangzása mellett. Feneketlen tenger mélységű basszus és kristálytiszta hangok jellemzik ezt a két terméket. Ez nagyban köszönhető az aptX támogatásnak, ami miatt a Tronsmart hozza le a leginkább veszteségmentesen a zenéket ebben a kategóriában. Hihetetlen, hogy mi mindent tudnak ezek a fülhallgatók, mennyit fejlődött a technológia az évek során! 

Összefoglaló: most akkor melyiket válasszam?

Összességében mindkettő fülhallgatót csak ajánlani tudjuk. Habár a sport szerelmesei sokkal elégedettebbek lesznek egy strapabíróbb, aktív zajszűrős Apollo Air-rel. Míg, akik csak a mindennapokban szeretnék kifogástalan hangzással hallgatni a kedvenc zenéiket, nekik az Apexet javasoljuk. Mert kiegyensúlyozottabb és élénkebb hangzást biztosít, mint vetélytársa az Apollo Air.