Barion Pixel
0

Nincs termék a kosaradban

Ingyenes szállítás 35.000 Ft felett

Milyen okosórát vegyek?

Milyen okosórát válasszak?

Nem kell szakértőnek lenned, ha okosórát keresel. Elég, ha jó helyről tájékozódsz és van egy jól működő stratégiád. A kettő közül talán az utóbbi fontosabb, és bármit is szeretnél vásárolni, egy számodra megfelelő szempontrendszer óriási segítséget jelent a helyes döntés meghozatalában. Egy ilyen stratégia kidolgozásában szeretnénk segítséget nyújtani, és hidd el, nem olyan bonyolult, mint amilyennek hangzik.

A Neked való okoseszköz kiválasztása

Ha megvan az igényed a vásárlásra, akkor valószínűleg azt is egyértelműen meg tudod mondani, hogy mire szeretnéd használni a jövendőbeli eszközödet. Az igényeid fényében erősen változhat egy-egy eszköz hardveres felszereltsége. Először tehát definiáljuk, hogy milyen csuklón viselhető eszközök vannak a piacon, illetve azok milyen kategóriákba sorolhatók:

  1. Okosóra – az okosóra legfőbb funkciója a pontos idő ismertetésén felül egy rakás egyéb funkció, felszereltségtől függően. Az okosóra már tulajdonképpen egy érme nagyságúra préselt számítógép, okossága pedig abból fakad, hogy valamilyen formában csatlakozik a világhálóra, illetve különböző beépített hardverekre (mikrofon, hangszóró, kamerák, biometrikus érzékelők és egyéb szenzorok), amik a készülékből közösen felokosítják. Így aztán egy okosóra az időjárás előrejelzésétől a hívások fogadásán át az egészségi állapot nyomon követéséig minden egyéb dolgot is el tud látni, típustól függően. Vannak SIM-kártya nélküli, de vannak SIM-mel (jellemzően eSIM-mel) bővíthető modellek is, vagyis képesek egészen kiváltani az okostelefont, mivel a beépített mikrofonnak és hangszórónak hála, akár telefonálni is tudsz róluk. Egy okosóra szíjjastul-óralapostul személyre szabható, így ugyanazzal az eszközzel jelenhetsz meg talpig elegánsan a reggeli meetingen, amelyikkel este magabiztosan olvadsz be a ligetben kocogó sportemberek közé.
  2. Aktivitásmérő/Okoskarkötő – ezek az eszközök is mutatják a pontos időt, de méretük és kényelmesebb viselhetőségük miatt más kategóriát képeznek. Az aktivitásmérőket elsősorban sportoláshoz és edzéshez optimalizálták, a teljesítmény mérésére, illetve az eszközök aljába telepített műszer(halmaz) az egészségi állapotodról is tájékoztat. A legáltalánosabb funkciók a pulzusmérés, alvásfigyelő, lépésszámláló, újabban pedig EKG szenzorokkal szerelt eszközök is elérhetők. Alapvetően több sport módot telepítenek rájuk, ezek gyakorlatok levezénylését és a teljesítmény mérését teszik lehetővé. Az aktivitásmérők általában nem bővíthetők SIM-kártyával, viszont bluetooth-tal tudnak csatlakozni a telefonodhoz, vagy a vezeték nélküli fülhallgatóhoz/headset-hez. Mivel a kijelzőjük kisebb, ezért az üzeneteket és értesítéseket gyakran csoportosítva mutatják és az emojikat sem támogatják, legfeljebb csak néhányat. Saját GPS-szel is kapható modellek vannak, de az olcsóbb kategóriában kapható eszközök a telefonnal szinkronizálva tudnak megtett távolságot mérni.
  3. Nyomkövetős óra – ezeket az órákat elsősorban gyerekeknek és időseknek tervezik. Lényegük abban rejlik, hogy egy másik eszközzel összekötve távolról is figyelhető a viselő állapota, illetve az eszköz mérési eredményei, amennyiben rendelkezik biometrikus szenzorokkal. Bár a legtöbb viselhető okos eszközbe szerelnek GPS-t, ezeknél az eszközöknél ez a termékek leglényegesebb alkatrésze, valamint az, hogy “lebutított”, csuklóra erősíthető mini okostelefonokként írhatók le a legegyszerűbben. A lényegük, hogy egy digitális szemünket mindig a legkisebb vagy épp legidősebb családtago(ko)n tarthatjuk. Azonnal értesítést kapunk, ha megnyomódik az SOS gomb, vagy ha az eszköz viselője elhagy egy kijelölt területet. Másik jellemző funkciójuk, amivel beállíthatunk időintervallumokat, amikor a viselő kizárólag az időt láthatja az eszközön, így garantálni tudjuk, hogy a gyerkőc nem a kütyüt babrálja az iskolai órákon. A legtöbb eszköz segítségével audiovizuális kapcsolatot is létre tudunk hozni, így bármikor láthatjuk és hallhatjuk, hogy hol van és mit csinál az eszköz viselője, még akár úgy is, hogy ő ezt észre sem veszi.


A megfelelő eszköz kiválasztásához ismerni kell a kínálatot, vagyis, hogy kik a nagyobb gyártók, ők pedig milyen minőségű terméket és/vagy szolgáltatást nyújtanak. Ebben fogunk neked a továbbiakban útmutatást nyújtani!

A kínálat szűkítése minőségi szempontok alapján

Itt fontos tudni, hogy a brand nem minden – könnyen előfordulhat, hogy egy ismeretlen távol-keleti gyártó sokkal jobb minőségű terméket kínál (és sokkal jobb áron), mint egy ismert nyugati. Érdemes tehát tudni, hogy hazánkban milyen gyártók termékei elérhetők, és ezek milyen ár-érték arányt képviselnek. Ha a végletekig márkahű vagy, akkor nyugodtan ugorj a következő fejezetre, de ha nyitott vagy az újdonságokra, és a folyamatosan versengő gyártók sokszínű kínálatára, akkor olvass tovább.

Köztudott, hogy az ismert márkák azért ismertek, mert sokat költenek marketingre, ezt a költséget pedig szemérmetlenül kifizettetik a vásárlókkal. Így történhet meg, hogy gyakran “a márkát fizeted ki” és nem a terméket. Ha ezt szeretnéd elkerülni, érdemes a minőségi szűrőinket alkalmaznod. Mi azt szeretnénk, hogy olyan termék mellett horgonyozz le, ami a Te igényeidnek megfelelő, ezért tüzetesen utánajárunk minden európai piacon kapható terméknek, kipróbáljuk és szigorú szempontrendszer alapján katalogizáljuk őket, megkeressük a legjobb ajánlatot, és így ajánljuk ki a webshopunkon, hogy biztosan a legmegbízhatóbb terméket és a legjobb ár-érték arányú ajánlatot mutathassuk be. A minőség kapcsán a mi konklúziónk az, hogy nem érdemes kockáztatni – maradj egy megbízható, hazai kereskedőnél, aki kipróbált termékeket és működő ügyfélszolgálatot kínál. Valószínűleg Te is ismersz olyat, akinek elkeveredett a csomagja, mire ideért volna Kínából, esetleg nem azt kapta, amit rendelt, vagy azt kapta, de nem olyan állapotban. Ilyenkor a garanciális ügyintézés nehézkes tud lenni, és bár a legtöbb esetben visszatérítik a pénzed, viszont amit nem kapsz vissza, az az idő, amit várakozással, visszajelzéssel és a kereskedővel való (valószínűleg angol nyelven történő) levelezéssel töltöttél. Sok a kockázat, sok a lehetőség a félreértésre, és sok az idő is, amit rá kell szánnod az egészre. Ezért azt javasoljuk, hogy válassz minket – rajtunk keresztül mindent az anyanyelveden tudsz intézni, az alacsony ár garantált, minőségi garanciát (és ügyintézést) is kapsz, a rendelésed pedig 2-3 napon belül kézhez kapod.

Döntsd el, mennyit szánsz rá

Típustól és márkától függően jelenleg igen széles skálán mozognak a viselhető eszközök árai, így elmondhatjuk, hogy mindenki megtalálhatja a számítását. Egy-egy eszköz árát sok tényező indokolhatja: felhasznált alapanyagok (és azok minősége), a brand ismertsége, az eszköz kategóriája (belépő/közép/zászlóshajó), az elérhető funkciók, a hardveres felszereltség, az eszközön futó operációs rendszer, vagy épp az ellátási lánc állapota. Van olyan, aki 5-10 éves távlatban gondolkodik, és így ad ki egyszerre akár több százezer forintot egy termékre, de olyan is akad, akinek a minőség másodlagos szempont, viszont el tud költeni 5-10 ezret, akár évente. Szerintünk az ideális döntés a kettő között van: találni kell egy megbízható terméket, abból egy jó ajánlatot, ha pedig jól csináltuk, a gyártói garancia nem az eszköz élettartamát jelöli majd, hanem az egyik legmellékesebb információvá válik.

 

Megértjük, ha a kutatómunka oroszlánrésze bonyolultnak tűnik, hiszen mi ezt csináljuk minden nap: állandóan követjük a gyártók kínálatait, a piac változásait, kipróbáljuk a termékeket, ár-érték alapján választunk, és csak olyan cuccokat veszünk fel a kínálatunkba, amikhez teljes nyugalommal merjük a nevünket adni.

 

 

Válaszd a Neked való eszközt!

Nem szeretnél túl sok időt áldozni piackutatásra és a legjobb ajánlat keresésére? Akkor nézd meg, hogy mit ajánlunk!