Barion Pixel
0

Nincs termék a kosaradban

Ingyenes szállítás 35.000 Ft felett

Xiaomi Mi Band 5 Teszt: Dupla tudás, fél áron

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum.

Unboxing videó

Xiaomi Mi Band 5 teszt rövid összefoglalója

Miért annyira szerethető a Xiaomi Mi Band 5? A Xiaomi Mi Band 5 az egyik legjobb aktivitásmérő óra, ami elérhető a 10.000 Ft alatti árkategóriában. Az előző szériához képest a Xiaomi-nál még egy szinttel fejlettebb tették a lécet: nagyobb kijelző és pontosabb pulzusmérés került ebbe az órába.

Design és kijelző

Nagyot nőtt a Mi Band 5 kijelzője az előző szériához képest: egészen pontosan 20 %-ot, ami azt jelenti, hogy 1,1”-os és 126*294 px felbontású. Mivel ez egy sport okosóra, ezért direkt úgy lett kialakítva, hogy kényelmes legyen edzés közben is viselni, szinte észrevétlen legyen. Az óra nagyon könnyű, a szilikon pánt pedig megfelelően rugalmas, így nem csak mozgás, hanem alvás közben sem zavaró, ha az ember karján van az aktivitásmérő. A Mi Band 5-höz 100+ kijelző hátlap érhető el, amiket a Mi Fit applikáción keresztül tudunk az órára küldeni.

Fitness és aktivitásmérés

A 40 %-kal fejlettebb érzékelőknek köszönhetően még pontosabb adatokat kapunk a pulzusról és a lépésszámról. Véroxigénszint mérés ugyan nincs a funkciók között, de ez ebben a kategóriában nem is lenne reális elvárás, így legalább megkíméltek minket egy csalódástól, mert azok a funkciók, amik viszont bekerültek az aktivitásmérőbe, rendkívül jók.

11 profi sport mód kapott helyet: kültéri futás, beltéri futás futópadon, kerékpározás, sétálás, úszás, evezőpad, elliptikus tréner, jóga, ugrálókötél, szobabicikli. A PAI mutatószám folyamatosan visszajelzést ad a napi aktivitásról, ennek a lényege az, hogy ha sikerült elérni a 100-at, akkor a tudományos kutatások eredményei alapján jelentősen csökkenthető a szív- és érrendszeri problémák kialakulásának esélye, valamint a diabétesz kockázata.

A megtett távolság pontos méréséhez szükségünk van a telefonunkra is, mert a Mi Band 5 nem rendelkezik beépített GPS-szel, beltéri edzéseknél viszont nyugodtan az öltözőben hagyhatjuk a telefonunkat, mert az összes többi adatot (pl.: pulzus, lépésszám, elégetett kalória, stb.) önállóan is képes rögzíteni ez az okoskarkötő.

Teljesítmény, mint okosóra

Az élet viszont nem csak edzésekből áll, a Mi Band 5 egy olyan sport okosóra, ami hasznos kiegészítője a hétköznapoknak is. A kijelző megjeleníti a telefonunk értesítéseit, amikhez akár egyedi rezgést is lehet beállítani, így anélkül tudjuk, hogy mi történik, hogy rápillantanánk az aktivitásmérőre. A bejövő hívásokat az óráról is el lehet utasítani és a Mi Band 5 már a telefonunk kamerájának vezérlésére is képes, ami nagyon hasznos funkció például csoportkép készítésnél.

Üzemidő

Az üzemidő valamivel rövidebb, mint amennyi a Mi Band 4-nél volt, de még így is 14 napot simán kibír normál használat mellett, takarékos használattal pedig akár 20 napig is hordható egyetlen töltéssel. Apropó, töltés! Ennek a szériának az egyik legjobb újdonsága a mágnesen töltő, aminek köszönhetően már nem kell szétszedni az órát (kivenni a kijelzőt a szíjból) ahhoz, hogy fel tudjuk tölteni.

Hatalmas pluszpont!

Egyéb funkciók listája

Az újdonságoknak és az okos funkcióknak itt még közel sincs vége: a Mi Band 5 már rendelkezik ciklus figyelővel, amit a női felhasználók számára tettek elérhetővé (menstruációs és ovulációs periódus rögzítéssel). Ez is azt erősíti, hogy a Mi Band 5 már rég nem csak az aktivitás mérésére szolgál, hanem egy sokkal összetettebb, egészségközpontú szemlélet alapján működő okos kiegészítő, amit érdemes a nap 24 órájában hordani. Nappal a stressz szint méréssel, éjszaka pedig az alvásfigyeléssel segít jobban megismerni saját magunkat és a szokásainkat, hogy lépéseket tehessünk az egészségünk megóvása / fejlesztése érdekében. 

A Mi Band 5 természetesen vízálló, és Android, illetve iOS rendszerekkel is kompatibilis (iOS 10.0 vagy újabb verzió, Android 4.4 vagy újabb verzió) a Mi FIT applikáción keresztül. További hasznos funkció még a zenelejátszó irányítása, és az óra hátlapok testreszabhatósága, vagyis te magad is összeállíthatod a megjelenítendő widget-eket, amik mögött az alkalmazásokat azonnal el is éred.

Specifikációk táblázata

Használati útmutató

Kíváncsi vagy rá, hogy hogyan kell beüzemelni a Mi Band 5-öt? Kattints a használati útmutatóért!

Képek

Összefoglaló: Kinek ajánljuk, kinek nem?

A Mi Band 5-öt azoknak ajánljuk, akik egy belépő árú okoskartötőt szeretnének prémium funkciókkal. A Mi Band 5 egy kiforrott, megbízható konstrukció, ami hosszútávon is bírja a strapát, ráadásul a cserélhető szíjakkal könnyen személyre szabható, így nem csak okos, hanem látványos kiegészítőnk is lehet.